Uutiset

  

 • Engconin 219 -rototiltissä on täydellinen Microprop -ohjausjärjestelmä. Näillä kauhan ja pyöräalustaisen koneen ohjaaminen pelkillä sauvoilla ja ohjausrullilla on todella helppoa ja tarkkaa.

  Kaivaa pitää, mutta mihinkään ei saa osua

  Hämeenlinnalaisella viemärisaneeraustyömaalla kaivetaan auki viisikymmenvuotiasta betoniputkea uudempien vesijohtojen ja maakaapelien välistä, vierestä ja alta. Tarkkuutta vaativassa työssä tarvitaan ammattilaisen osaamista ja tarkkuustyöhön pystyvät laitteet. 

  HÄMEENLINNA
  Juhani Viitanen

  A-Maanrakennus Oy:n Juha-Matti Jokela sijoittaa uuden sukupolven Engcon-rototiltin muutaman sentin tarkkuudella kaivantoon ja vie kauhaa eteenpäin viereisen vesiputken paljastuessa kaivannon seinältä. Putkeen ei saa osua.
  Yksi perämiehistä varoittaa valokuvaajaa kaivannossa, että vaatteet menee vaihtoon jos kauha osuu putkeen. Ellei sitä ennen viisikymppinen viemäriputki henkäise jätettä kaivantoon. 

  Engcon 219 ja Microprop

  Tämänlaisen kaivannon avaaminen on täysi mahdottomuus ilman rototilttiä. Ja tässä tapauksessa uusinta sellaista, jonka tarkkuus on entistäkin parempi.
  - Tämä 219 -uutuusmalli tuntuu aiempiin Engconeihin nähden entistäkin tarkemmin ohjautuvalta ja kun lisäksi kaivukoneessa on täydellinen propo-ohjaus, kauhan ja pyöräalustaisen koneen ohjaaminen pelkillä sauvoilla ja ohjausrullilla on todella helppoa ja tarkkaa, sanoo Juha-Matti.
  Uuden sukupolven Engcon on myös ulkonäöltään uudenlainen. Rakenteisiin tehdyt muutokset ovat myös lisänneet kestoikää, parantaneet huollettavuutta ja tehneet kokonaisuudesta entistä lujemman. 
  - Se tuntuu myös aiempaa voimakkaammalta, sanoo Juha-Matti, jolla on omaa työkokemusta myös aiemman sukupolven Engconista.
  Koko konepaketti ohjautuu äärimmäisellä tarkkuudella, eikä koskaan Juha-Matin mukaan tule epävarmaa oloa siitä, miten kone eri tilanteissa käyttäytyy.
  Uudessa kaivukoneessa uusi Engcon näyttää ottavan haltuunsa työmaan vaikeimmat tehtävät tarkkuudella, joka tekee vaikutuksen jo ulkopuoliseen katsojaankin.

  ”Microprop on huikean hyvä”

  Hämeenlinnan Ahveniston tuntumassa sijaitsevan työmaan sallima koneen liikkumavara on pieni. Pyöräohjattua kaivukonetta pääsee siirtämään kerrallaan vain vähän, mutta sitäkin useammin. 
  - Nyt voin ajaa konetta lähes pelkästään sauvoilla. Ohjauspyörään tarvitsee tuskin lainkaan koskea. Tämä tekee työskentelyn joustavaksi ja nopeaksi eikä aikaa mene turhiin ohjainten vaihtoihin. Sillä tavoin työskenneltäessä myös tuntuma koneen ohjaamiseen säilyy paremmin. Haluan jatkossakin ajaa vain konetta, jossa tällainen varustelu on, painottaa Juha-Matti.
  Myös yrityksen perustaja, Juha-Matin isä Ari Jokela sanoo painokkaasti rototilttien olevan työskentelyn sujuvuuden kannalta täysin välttämättömiä. Erityisesti tämän yrityksen työmailla, jotka koostuvat pääosin Hämeenlinnan kaupungin kunnallisteknisistä työmaista, YIT:n projekteista ja satunnaisista töistä yksityisille.
  - Jo tarjouspyynnöissä on lähes aina vaatimuksena rototiltti. Meillä on neljä kaivukonetta ja niissä kaikissa rototiltti. Kolme on itse uutena ostettuja Engconeita ja yksi käytetyn koneen mukana tullut vieras merkki, kertoo Ari Jokela.
  - Vanhemmissa Engconeissa on myös rototiltin ohjaukseen tarkoitettu Microprop, uudessa Engconissa tällä ohjataan myös peruskonetta. 
  - Tämä Engconeihin panostaminen on ollut todella kannattavaa. Kymmenen vuotta niillä on tehty töitä ja vain normaalit kulutusosat on jouduttu vaihtamaan. Varaosat ovat aina tulleet heti ja huolto on saatu tarpeen mukaan paikalle.

  Kymmenien vuosien kokemus

  A-Maanrakennus Oy:ssä hyödynnetään kymmenien vuosien kokemusta. Maanrakennus on neljän kaivukoneen ja kahden kuorma-auton sekä yhden lavetin avustamana ollut alusta lähtien yrityksen kulmakivi. Ari Jokelan yli 30 vuoden kokemus alalta, huolellinen työ, oikea konevalikoima ja hyvät miehet töissä, niistä jatkuvuus koostuu. 
  - Pitää tässä katsella vielä yhtä isompaa konetta, että saadaan massoja isoilla työmailla enemmän liikkeelle. Siihenkin pitää hankkia rototiltti, ettei työmaita lähde alta pois, sanoo Ari Jokela.
  A-Maanrakennus Oy jatkaa hyvissä käsissä, kun Juha-Matti Jokela ottaa sukupolven vaihdoksen myötä vastuun yhtiön toiminnasta.

    Takaisin
Uusimpia Wacker Neuson malleja EZ26 ja EZ36
Testivoittaja Wacker Neuson EZ80
Uusi Wacker Neuson WL44
KONETYÖLEHTI • KONEURAKOINNIN TYÖKONEIDEN JA KULJETUKSEN AMMATTILEHTI
Maarakennus, koneurakointi, ympäristönhoito, kuljetus, infra, tien ja kiinteistönhoito