Uutiset

  

 • Rallin maailmanmestari Ari Vatanen nähdään pitkästä aikaa kilpailemassa, kun hän starttaa numerolla 1 Jämsässä 5.6. järjestettävään Ouninpohja Ralliin.


  Vuonna 1981 rallin maailmaanmestaruuden voittaneelle Vataselle Ralli on 70-vuotisjuhlakilpailu, johon hänet on kutsunut kilpailun järjestävä AUK Jämsän Äijät ry. Kuva: Tomi Hänninen/AKK.

  Vielä kerran Vatanen nro 1

  Vatanen pääsee ainakin vielä kerran ajamaan Ouninpohjan legendaarisen erikoiskokeen kilpailunumero 1 ralliautonsa kyljessä suomalaisyleisön edessä.

  Vielä kerran Vatanen nro 1

  - Ihailen Jämsän Äijiä siitä, että ovat minut Ouninpohja Ralliin kutsuneet. On suorastaan hätkähdyttävää, miten siellä on kaikki mietitty kohdalleen, Ari Vatanen sanoo.
  - Olen otettu siitä, että juuri minä pääsen vielä ajamaan Ouninpohjan. Se on hyvin merkityksellinen erikoiskoe. Se että minulla on ollut elämä kirjaimellisesti aikanaan katkolla, tekee kiitolliseksi tästä mahdollisuudesta. Ouninpohjassa on koettu paljon ja siihen kulminoituu valtavasti muistoja.
  - Vieläkin erityisemmän kisasta tekee se, että siihen lähtee mukaan myös hyvä ystäväni, irlantilainen Donagh Kelly, jonka kanssa meillä on ralliin liittyvien asioiden lisäksi menossa myös tärkeä World VIsion -hyväntekeväisyyskampanja eräässä Nairobin slummikoulussa, Vatanen lisää.

  Ouninpohja Rallin kilpailunjohtaja Jussi Pummila on mielissään

  - Arin saaminen kilpailuumme on meille valtavan suuri kunnia-asia. Ari on hyvin pidetty ihminen ja on hienoa, että pystyimme hänelle tällaisen juhlarallin järjestämään. Ei sitä ihan joka päivä rallin maailmanmestaria ja legendaarista Flying Finn -kuljettajaa näissä kisoissa näe. Ralli on samalla 50-vuotta täyttäneelle AUK Jämsän Äijille juhlaralli, joka siirrettiin tälle vuodelle koronan takia. Syytä juhlaan on siis enemmänkin, Pummila kertoo.

  Ari Vatasen 70-vuotisjuhlakahvit Jämsän torilla

  Rallikilpailun lisäksi Ari Vatanen kutsuu kaikki hänen 70-vuotisjuhlakahveilleen Jämsän torille lauantaina 4.6. kello 13-15. Sotilaskotiauto tarjoilee 250 ihmiselle munkkikahvit samalla, kun torilla on muun muassa näytillä historiallista rallikalustoa – myös Vatasen itse kilpailussa käyttämä kilpa-auto.
  - Ralliautoilu yhdistää ihmisiä uskomattomalla tavalla. Tämä on jokamiehen ja -naisen hupia ja arjen yläpuolella. Tervetuloa Jämsän torille juhlakahveille ja nauttimaan Ouninpohja Rallista, Vatanen lähettää terveiset.

    Takaisin
Uusimpia Wacker Neuson malleja EZ26 ja EZ36
Testivoittaja Wacker Neuson EZ80
Uusi Wacker Neuson WL44
KONETYÖLEHTI • KONEURAKOINNIN TYÖKONEIDEN JA KULJETUKSEN AMMATTILEHTI
Maarakennus, koneurakointi, ympäristönhoito, kuljetus, infra, tien ja kiinteistönhoito