Uutiset

  

 • MaatalousKonemessut on Suomen suurin maa- ja metsätalousalan sisätapahtuma, joka esittelee innovaatiot ja uuden teknologian koneet kaikissa kokoluokissa.

  HELSINKI Jorma Yrjölä

  Edellisillä MaatalousKonemessuilla neljä vuotta sitten vieraili lähes 17 000 tyytyväistä kävijää.

  Toista kertaa järjestettävillä MaatalousKonemessuilla esitellään laajasti nurmi-, vilja- ja karjatalouden koneita ja laitteita. Esillä ovat myös eläinten ruokinta, karjatalouden tuotantopanokset ja rakentaminen, kasvinviljelyn tuotantopanokset ja viljakauppa, ulkoalueiden hoidon ja urakoinnin koneet ja laitteet sekä metsätalouden koneet, laitteet ja palvelut. 
  Uudet teknologiat lisäävät tuottavuutta, laatua ja tehokkuutta maa- ja metsätalouteen. Uutta konekantaa tarvitaan erityisesti juuri nyt, kun huoltovarmuuden turvaaminen on entistäkin tärkeämpää.


  MaatalousKonemessuilla ovat mukana kaikki alan merkittävät toimijat ja yli 400 näytteilleasettajaa, kertoo Leo Potkonen.


  Ennätysmäärä uutuuksia on esillä, kun m ukana on yli 400 näytteilleasettajaa kuten AGCO Suomi, Agritek, Hankkija, Lantmännen Agro, NHK-keskus, ProAgria ja Turun Konekeskus. Tänä vuonna tapahtuma on lisähallien myötä pystynyt laajentumaan entisestään karja- ja metsätalouteen. Maa- ja metsätalouden ammattilaisten lisäksi messuilla on tarjontaa myös metsänomistajille.
  "MaatalousKonemessut tarjoaa elinkeinoelämälle tapahtuman, jossa alan yritykset pääsevät esittelemään uutuuksiaan alan ammattilaisille. Messukävijät pääsevät kehittämään toimintaansa, päivittämään tietojaan ja tapaamaan kollegoja. Kannattava maa- ja metsätalous vaatii merkittäviä investointeja tuottavuuden ja laadun kehittämiseen, kertoo konseptikehittäjä Leo Potkonen Helsingin Messukeskuksesta.
  Messuilla on esillä yli 90 prosenttia alalle tarjolla olevista ratkaisuista ja päivittäin on myös tietoiskuja älykkäästä maataloudesta.
  "Automaatio ja autonomiset laitteet ovat jo tarjolla tuottajille ja moniin niistä pääsee tutustumaan messuilla täydessä toiminnassa. SmartFarming-ohjelman aiheena on torstaina älykkäät navetat, perjantaina energia ja sen säästö, ja lauantaina peltopuolen asiat.”  


  Maatalouden konekoko kasvaa ja tekniikka kehittyy edelleen. Kuva Messukeskus 2018.


  Energia ja datalla johtaminen on nyt ajankohtaista. Tarjolla on paljon maa-  ja metsätalousalan ammattilaisten tietoja päivittävää ohjelmaa.
  "Tänä vuonna keskeisiä aiheita ohjelmassa ovat datalla johtaminen, kestävä ruokajärjestelmä ja huoltovarmuus, CAP 27, SmartFarming, ympäristöasiat, biokaasu ja energia, kotieläintuotanto ja eläinten hyvinvointi, metsäohjelma sekä työssä jaksaminen, Potkonen sanoo.
  Innovaatiotorilla on mukana 16 eri toimijaa, aiheine mm. Hackathon-innovaatiokilpailuista ravinteiden kierrätyksen ja sivuvirtojen käytön edistämiseen sekä teknologian ja luonnon yhteensovittamisesta maatilalla. Täydentävänä usien teknologioiden ja digimaatalouden kävelykierros.
  Keskustelua käydään tulevaisuuden energiaratkaisuista ja niiden yleistymisestä maaseudulla. Aiheina myös missä mennään hiilen mittauksessa sekä pohdiskellaan biologista typensidontaa.
  MaatalousKonemessut ovat avoinna torstaista lauantaihin 13.-15.10.2022 Helsingin Messukeskuksessa.

    Takaisin
Kompaktit Wacker Neuson EZ26 ja EZ36
Testivoittaja kaivukone Wacker Neuson EZ80
Wacker Neuson WL44
KONETYÖLEHTI • KONEURAKOINNIN TYÖKONEIDEN JA KULJETUKSEN AMMATTILEHTI
Maarakennus, koneurakointi, ympäristönhoito, kuljetus, infra, tien ja kiinteistönhoito