Uutiset

  

 • Uusi Amarok tulee Suomessa myyntiin vuoden 2023 alkupuolella. Sille luvataan uudenlaista muotoilua ja uutta teknologiaa. Uusi V6-moottori ja 4-sylinterinen rivimoottori. Suomessa vetotapana aina jatkuva neliveto. Yli 30 kuljettajaa avustavaa järjestelmää.

  Uuden Amarokin kantavuus on maksimi 1,2 tonnia ja perävaunumassa on 3,5 tonnia.

  Ensimmäiset naamioidut Amarok-mallit ovat saapuneet Eurooppaan. Suomessa myyntiin vuoden 2023 alkupuolella, kertoo maahantuoja K Auto Oy:n tiedote. Suomessa Volkswagen Amarokin varusteluversioita tulee saataville kolme: Life sekä huippuversiot PanAmericana ja Aventura. 

  Mitat ja kantavuus

  Uusi Volkswagen Amarok on 5,350 mm pitkä, mikä on yli 100 mm enemmän kuin edeltäjämallissa. Sen akseliväli on 3,270 mm (+175 mm) – tuloksena enemmän tilaa sisällä. Amarokin kantavuus on nyt maksimissaan 1,2 tonnia ja perävaunumassa on maksimissaan vakuuttavat 3,5 tonnia. Kasvanut akseliväli vaikuttaa positiivisesti myös maasto-ominaisuuksiin, sillä esimerkiksi kahluusyvyys on edeltäjäänsä merkittävästi parempi.
  Suomessa tulee olemaan saatavilla kaksi dieselmoottoria joko neli- tai kuusisylinterisenä ja joko 2,0 tai 3,0 -litraisena versiona. Vetotapana on aina jatkuva neliveto. Uudessa Amarokissa on myös useita ajoprofiileita ja enemmän kuljettajaa avustavia järjestelmiä kuin ennen – yli 30 järjestelmää, joista 20 on täysin uusia. Amarok on saatavilla Suomessa vain neliovisena (DoubleCab) versiona.

  Muotoilu ja sisätilat

  Toistaiseksi Amarok on vielä naamioituna mutta kesällä 2022 se saa ensiesiintymisensä uudessa karismaattisessa muodossaan. Auton uusi etuosa on erityisen huomiota herättävä: horisontaalinen, ilmanottoaukkojen ylempi osa on integroitu vakiovarusteena olevien led-ajovalojen kanssa (led-matriisiajovalot lisävaruste). Sen lisäksi X-periaatteen määrittelemä muotoilu erottaa Amarokin selvästi muista kilpailijoistaan. Pyöräkotelot korostavat auton voimakasta ilmettä, ja kuten edellisessä sukupolvessa Amarokin lavalle mahtuu hyvin yksi eurolava sivusuunnassa.
  Sisäpuolella ohjaamo on uusittu – uudet hallintalaitteet, digitaalinen ohjaamo ja tablettimainen infotainment-järjestelmä. Saataville tulee myös mm. eksklusiivinen äänijärjestelmä ja useita istuin-, kojelaudan ja ovipaneeleiden verhoiluvaihtoehtoja. Saatavilla on myös mukavuusistuimet 10-suuntaisilla sähkösäädöillä.

    Takaisin
Kompaktit Wacker Neuson EZ26 ja EZ36
Testivoittaja kaivukone Wacker Neuson EZ80
Wacker Neuson WL44
KONETYÖLEHTI • KONEURAKOINNIN TYÖKONEIDEN JA KULJETUKSEN AMMATTILEHTI
Maarakennus, koneurakointi, ympäristönhoito, kuljetus, infra, tien ja kiinteistönhoito