Uutiset

  

  • Volvo FH Aero on uusi mittapuu energiatehokkaille raskaille kuorma-autoille.

    Aerodynaamisen suunnittelun ja innovatiivisten ominaisuuksien ansiosta Volvo FH Aero vie energiatehokkuuden uudelle tasolle. Se on saatavana neljänä versiona, mukaan lukien biopolttoainekäyttöinen versio.

    Volvo FH Aero täydentää Volvon ikonista FH-kuorma-automallistoa. Aerodynaamisen muotoilun ja innovatiivisten ominaisuuksiensa ansiosta FH Aero vie energiatehokkuuden uudelle tasolle. Mallista on saatavilla neljä eri versiota, kuten biopolttoainekäyttöinen ja palkittu sähkökäyttöinen versio.

    FH Aero -mallin parannetun aerodynamiikan ja uusien teknologioiden, kuten Volvon uuden Camera Monitor System -kameravalvontajärjestelmän, ansiosta energiankulutukseen ja päästöihin saadaan jopa 5 prosentin vähennys.

    "Uusi Volvo FH Aero on kaikkien aikojen tehokkain kuorma-automme, ja pyrimme jatkuvasti vähentämään CO2-päästöjä koko tuotevalikoimastamme", sanoo Roger Alm, Volvo Trucksin johtaja. "Tällainen on Volvo-kuorma-auto parhaimmillaan – turvallinen, tyylikkäästi muotoiltu ja korkealaatuinen kuorma-auto vaativiin kaukokuljetustehtäviin. Suunnittelussa otettiin huomioon asiakkaidemme liiketoimintatarpeet."

    Kansainväliseksi vuoden 2024 kuorma-autoksi valittu Volvo FH Electric on saatavilla myös uutena Aero-versiona. Se on energiatehokas lisä Volvon jo ennestään laajaan sähkökuorma-autojen valikoimaan. Lisäksi Volvo FH16:sta tulee täysin uuden väkivahvan 780 hevosvoiman moottorin ansiosta kuljetusalan tehokkain kuorma-automalli, joka soveltuu kaikkein haastavimpiin työtehtäviin.

    Riippumatta siitä, valitseeko asiakas kuorma-autoonsa sähkö-, kaasu- vai dieselkäyttöisen voimansiirron, uudet FH Aero -versiot kuluttavat vähemmän, toimintamatka on entistä pidempi, ja Aeron turvallisuus ja ajokokemus ovat huippuluokkaa.

    Uusista Aero-kuorma-automalleista tuodaan vaiheittain markkinoille vuosien 2024-2025 aikana neljä versiota: FH Aero, FH Aero Electric, kaasukäyttöinen FH Aero ja FH16 Aero.

    Optimoitu polttoainetalous aerodynaamisen muotoilun ansiosta
    Volvo FH Aero -ohjaamon keula on 24 senttimetriä pidempi kuin Volvo FH -perusohjaamossa. Pidempi keula on yksi aerodynaamisen ohjaamon tärkeimmistä tekijöistä. Parempi aerodynamiikka vähentää polttoaineenkulutusta ja parantaa ajovakautta tuulisissa olosuhteissa.

    Parannetun aerodynamiikan ansiosta FH Aero Electric -malli pystyy myös entistä tehokkaammin hyödyntämään vapaalla rullaamista. Näin energiaa voidaan regeneroida enemmän ja syöttää takaisin akkuun jarrutettaessa tai ajettaessa alamäkeen. Varastoitu energia on valmiina käytettäväksi seuraavassa kiihdytyksessä tai ajettaessa ylämäkeen.

    FH Aeron keulan uuteen ilmeeseen kuuluu suuri ja helposti tunnistettavissa oleva Volvo-rautamerkki sekä Volvo-tekstilogo. Ne ovat erinomainen esimerkki Volvo Trucksin uusien mallien muotokielestä.

    Peilien korvaaminen kameroilla parantaa turvallisuutta ja polttoainetehokkuutta
    Uusi edistyksellinen Camera Monitor System -peilikamerajärjestemä parantaa kuorma-auton aerodynamiikkaa ja turvallisuutta. Perinteiset ulkoiset taustapeilit korvaava ratkaisu laajentaa kuljettajan näkökenttää ja parantaa kuljettajan ja muiden tielläliikkujien turvallisuutta.

    Kamerajärjestelmä helpottaa kuljettajan näkyväisyyttä sateisissa ja pimeissä olosuhteissa sekä suorassa auringonvalossa ja tunneleissa. Perävaunua vedettäessä kamerajärjestelmän automaattinen panorointitoiminto seuraa perävaunun kääntymistä. Uuden Aero-malliston kuorma-autot ovat saatavilla myös perinteisillä ulkoisilla taustapeileillä.
    Volvo FH -mallista on jatkossakin saatavana vakiotyyppinen pidentämätön ohjaamo.

    Tagit: Volvo FH Aero  kuorma-auto  
      Takaisin
Kompaktit Wacker Neuson EZ26 ja EZ36
Testivoittaja kaivukone Wacker Neuson EZ80
Wacker Neuson WL44
KONETYÖLEHTI • KONEURAKOINNIN TYÖKONEIDEN JA KULJETUKSEN AMMATTILEHTI
Maarakennus, koneurakointi, ympäristönhoito, kuljetus, infra, tien ja kiinteistönhoito